Utforsk Kia Charge.

Finn ut mer om tjenesten vår

Kom i gang med Kia Charge.

Bli med på Kia Charge.

Hvis du ønsker å bruke tjenesten vår uten restriksjoner, kan du åpne en konto hos Kia Charge.

  1. Registrer deg for å opprette en konto hos oss
  2. Skriv inn bilens ID-nummer (VIN)
  3. Velg tariff
  4. Skriv inn grunnleggende informasjon
  5. Velg ønsket betalingsmetode

Når du er riktig registrert, vil du motta startpakken med ditt personlige Kia Charge ladekort i posten. Hvis du allerede har et ladekort, kan du aktivere det ved å skrive inn kortnummeret ved registreringen.

Last ned Kia Charge-appen.

Begynn å lade umiddelbart med Kia Charge-appen.

  • Søk etter ladestasjoner
  • Sjekk tilgjengeligheten til pluggtyper
  • Planlegg neste reiserute
  • Se fakturaene og ladeøktene dine

Aktiver ladekortet ditt.

Har du allerede mottatt det personlige ladekortet ditt? Flott, nedenfor beskrives det hvordan du skal aktivere kortet.

1

Logg inn på kontoen din.

Aktiver ladekortet ved å logge deg inn på nettsiden eller appen til Kia Charge.

2

Skriv inn kortnummeret ditt.

I avtaleoversikten på brukerkontoen din skal du klikke på knappen “Aktiver kort”. Skriv inn ditt personlige kortnummer, som du finner på baksiden av ladekortet.

3

Aktivering pågår.

Vær oppmerksom på at det kan være begrensninger i de første 24 timene etter at ladekortet er aktivert. Deretter kan du bruke Kia ladekort uten restriksjoner.

Velkommen til Kia Charge.

Finn det riktige ladepunktet.

Bruk Kia Charge-kartet for å finne ladestasjoner rundt deg eller i nærheten av destinasjonen. Filtrene hjelper deg med å finne pluggtyper, ladehastighet og tilgjengelighet. I tillegg kan du se brukervurderinger av ladepunktet før du begynner å lade, og du kan også bidra med egen vurdering av ladepunktet. Med tilkoblet navigasjon kommer du i gang uten forsinkelser.

Start lading

Kia Charge tilbyr maksimal fleksibilitet til å starte din neste ladeøkt. Uansett om du bruker kortet, appen eller Plug & Charge, vil alle ladeaktivitetene dine vises på kontoen din.

Lading med kort.

Hold ladekortet foran kortleseren for å autentisere og starte ladeøkten. For å avslutte ladeøkten skal du gjenta trinnet ved raskt å holde ladekortet foran kortleseren igjen.

Plug & Charge

Med Plug & Charge kan du lade og betale helt automatisk. Du trenger ikke noe ladekort eller appen for å starte en ladeøkt. Du trenger bare å plugge inn ladekabelen i ladestasjonen og begynne å lade. Pass på at elbilen er kompatibel med Plug & Charge-funksjonen.

App.

Det er to måter å starte og stoppe en ladeøkt på.


App: Velg ladepunkt i appen der bilen er plugget inn, og alt du trenger å gjøre, er å trykke på knappen "Start og betal".
QR-kodeskanner: Skann QR-koden på ladestasjonen med skanneren i appen.


I begge tilfeller kan du også avslutte ladingen via appen.

Én faktura.

Du mottar en faktura for alle ladeøktene i slutten av hver måned. I tillegg har du tilgang til en omfattende oversikt over hver enkelt ladeprosess i brukerkontoen din.

Finn ut mer om elbillading.

Varighet

Varigheten av en ladeprosess avhenger av ulike faktorer: batterikapasiteten og -nivået, kjøretøyets maksimale ladehastighet og ladestasjonens hastighet og kapasitet. Elbiler kan lades med følgende:

Vekselstrøm (AC), som gir en maksimal effekt på 43 kW.

Likestrøm (DC), også kjent som hurtiglading, som starter på 50 kW.

Hpc (High Power Charging) er neste generasjons ladeteknologi og starter på 100 kW.

Pluggtyper

Kia Charge-appen viser hvilke ladepunkter som har riktig plugg for kjøretøyet.

På AC-stasjoner er type-2 plugger de vanligste, men noen har også type-1-plugger. DC-stasjoner har enten CCS- eller CHAdeMO-plugger; Europeiske bilprodusenter bruker CCS-standarden.

Ladepunkter

Den offentlige ladeinfrastrukturen i Europa vokser jevnt og trutt. Alle de store motorveiene er nå utstyrt med hurtigladestasjoner. Det er også et økende antall stasjoner i urbane sentre.

Med Kia Charge kan du lade praktisk hjemme, på veien og i utlandet. Sjekk kartet vårt for å se alle ladepunktene i nettverket vårt.

Lading av bilen

Når du kommer til ladestasjonen, må du vanligvis autentisere deg selv med ladekortet. Dette låser opp ladeportene, deretter kobler du kabelen til bilen. I noen tilfeller er kablene ulåst, og du kan koble dem til før autentiseringen. Når ladekabelen er koblet til strømnettet, låses den i begge ender før ladingen starter og forblir låst til ladingen avsluttes. Ladekortet må leses på nytt for å fullføre ladeprosessen og koble fra ladekabelen. På noen ladestasjoner kan du enkelt låse opp kabelen ved å låse opp bilen.

Kostnader og tariffer

Tariffen din tilbyr enten fleksible eller faste ladepriser.

Fleksibel pris: Ladeprisene er satt av den respektive ladepunktoperatøren. Prisene kan variere avhengig av operatøren du belaster hos. Før du lader kjøretøyet ditt, må du sjekke oppdaterte priser i Kia Charge-appen – eller gå til tariffsiden og kartet vårt.

Fast pris: Ensartede priser gjelder på tvers av alle ladestasjoner. Vær oppmerksom på at det kan være unntak for noen ladepunktoperatører.

Ladekostnadene i utlandet kan variere. Sjekk alltid appen for priser i forskjellige land. Avhengig av tariffen din, kan det påløpe ekstra faste kostnader som en engangsavgift og en månedlig basisavgift.

Bli med i dag og lad din Kia hvor som helst, når som helst

Kom i gang

image

Bærekraftig e-mobilitet gjennom økostrøm.

Elkjøretøy kan bare være miljøvennlige hvis de støtter bruken av fornybare energikilder. Derfor er vi opptatt av å gjøre ladeøktene så bærekraftige som mulig.

Finn ut mer