Tutustu Kia Charge-palveluun.

Lue lisää palvelustamme

Aloita Kia Charge-palvelun käyttö.

Liity Kia Charge-palveluun.

Jos haluat nauttia palvelustamme ilman rajoituksia, avaa tili Kia Charge-palvelussa

  1. Rekisteröidy avataksesi tilin meillä
  2. Ajoneuvosi tunnistenumero
  3. Valitse tariffisi
  4. Syötä perustiedot
  5. Valitse haluamasi maksutapa

Kun olet suorittanut rekisteröitymisen loppuun saakka, saat postitse aloituspaketin, johon sisältyy henkilökohtainen Kia Charge-latauskorttisi Jos sinulla on jo latauskortti, aktivoi se syöttämällä korttisi numeron rekisteröitymisen yhteydessä

Lataa Kia Charge-sovellus.

Aloita lataaminen heti Kia Charge-sovelluksella.

  • Etsi latauspisteitä
  • Tarkista liitintyyppien saatavuus
  • Suunnittele seuraava reittisi
  • Tarkastele laskujasi ja latauskertojasi

Aktivoi latauskorttisi

Oletko jo saanut henkilökohtaisen latauskorttisi? Hienoa, näin voit aktivoida korttisi.

1

Kirjaudu tilillesi.

Aktivoi latauskortti kirjautumalla Kia Charge-verkkosivulle tai sovellukseen.

2

Syötä korttisi numero.

Klikkaa sopimuksen käyttäjätilisi yleisesittelyssä kohtaa “Aktivoi kortti”-painiketta. Syötä henkilökohtaisen korttisi numero, joka löytyy latauskortin kääntöpuolelta.

3

Aktivointi käynnissä.

Huomaa, että latauskortin aktivoinnin jälkeen saattaa ensimmäisten 24 tunnin aikana esiintyä rajoituksia. Sen jälkeen voit käyttää Kia Charge-korttia rajoituksetta.

Nauti Kia Charge-palvelusta.

Löydä oikea latauspiste.

Käytä Kia Charge-karttaa löytääksesi latausasemia läheltäsi tai kohteesi läheisyydestä. Suodattimien avulla voit etsiä liitintyyppejä, latausnopeuksia ja saatavuutta. Sen lisäksi voit tarkistaa latauspisteen luokituksen ennen lataamisen aloittamista ja voit myös antaa oman luokituksen latauspisteelle. Yhdistetyn navigoinnin ansiosta voit lähteä liikkeelle ilman viivytyksiä.

Aloita lataaminen.

Kia Charge-palvelu tarjoaa mahdollisimman joustavan tavan käynnistää seuraava lataus. Riippumatta siitä, käytätkö korttia, sovellusta vai Plug & Charge-toimintoa, kaikki lataustapahtumasi näkyvät tililläsi.

Lataaminen kortilla

Tunnistaudu pitämällä latauskorttiasi kortinlukijan edessä ja käynnistääksesi latauskerran. Lopeta latauskerta pitämällä taas latauskorttiasi hetken kortinlukijan edessä.

Plug & Charge

Plug & Charge-toiminnolla voit ladata ja maksaa täysin automaattisesti. Et tarvitse latauskorttia tai sovellusta käynnistääksesi latauksen. Kytke vain latausasemalla latauskaapeli ja aloita lataaminen. Varmista, että autosi on yhteensopiva Plug & Charge-toiminnon kanssa.

Sovellus

Latauskerta voidaan käynnistää ja lopettaa kahdella eri tavalla.


App: Valitse sovelluksessa latauspiste, jossa autosi on kytketty ja klikkaa “Aloita ja maksa”-painiketta.
QR-koodinlukija: Skannaa latausasemalla QR-koodi sovelluksen skannerilla.


Molemmissa tapauksissa voit lopettaa lataamisen myös sovelluksella.

Yksi lasku.

Saat laskun kaikista latauksista kunkin kuukauden lopussa. Sen lisäksi, pääset tarkastelemaan kattavaa yleiskatsausta kustakin tililläsi olevasta yksittäisestä latauskerrasta.

Lue lisää sähköautojen latauksesta.

Kesto

Latausprosessin kesto riippuu useista tekijöistä: akun kapasiteetista ja tasosta, ajoneuvon enimmäislatausnopeudesta sekä latausaseman nopeudesta ja kapasiteetista. Sähköautoja lataukseen on olemassa seuraavat vaihtoehdot:

Vaihtovirta (AC), joka tarjoaa 43 kW:n enimmäistehon.

Tasavirta (DC), jota kutsutaan myös nimellä pikalataus, jonka lähtöteho on 50 kW.

Suurteholataus (HPC) on seuraavan sukupolven lataustekniikkaa ja sen lähtöteho on 100 kW.

Liitintyypit

Kia Charge Sovelluksestasi näet, millä latauspisteillä on autoosi sopiva liitin.

Vaihtovirta-asemilla 2-tyypin liittimet ovat kaikkein yleisimpiä, mutta joillakin on myös 1-tyypin liittimiä. Tasavirta-asemilla käytössä ovat joko CCS- tai CHAdeMO-liittimet; Eurooppalaiset auton valmistajat käyttävät CCS-standardia.

Latauspistettä

Euroopan julkinen latausinfrastruktuuri kasvaa tasaisesti. Kaikilla tärkeimmillä valtateillä on nykyään pikalatausasemat. Myös kaupunkien keskustoissa asemien määrä kasvaa.

Käyttämällä Kia Charge:a voit ladata kätevästi kotoa käsin, tien päällä tai ulkomailla. Tarkista kartaltamme kaikki verkostossamme olevat latauspisteet.

Ajoneuvosi lataaminen

Tullessasi latausasemalle, sinun tulee tavallisesti tunnistautua latauskortillasi. Tunnistautuminen avaa latauspistokkeet. Voit nyt kytkeä kaapelin autoosi. Joskus kaapelit eivät ole lukittuja ja voit kytkeä ne autoosi ennen tunnistautumista. Kun latauskaapeli on kytketty, se lukittuu molemmista päistään ennen latauksen alkamista. Se pysyy lukittuna latausprosessin loppuun asti. Latausprosessin lopettamiseksi ja latauskaapelin irrottamiseksi on latauskortti luettava uudelleen. Joillakin latausasemilla voit vain avata autosi lukituksen irrottaaksesi kaapelin.

Hinnat ja tariffit

Tariffisi tarjoaa joko vaihtuvia tai kiinteitä lataushintoja.

Vaihtuva hinta: Kulloinenkin latauspylväiden omistaja asettaa lataushinnat. Hinnat saattavat vaihdella sen mukaan, minkä omistajan asemalla lataat. Tarkista ajantasaiset hinnat ennen autosi lataamista Kia Charge -sovelluksessa – tai käy tariffisivullamme ja katso kartalta.

Kiinteä hinta: Kaikilla latausasemilla käytetään yhtenäisiä hintoja. Ota huomioon, että joidenkin latauspylväiden omistajien kohdalla saattaa olla poikkeuksia.

Latausten hinnat ulkomailla saattava vaihdella. Tarkista sovelluksesta aina eri maissa käytettävät hinnat. Tariffistasi riippuen saatetaan soveltaa lisämaksuja, kuten kertarekisteröitymismaksua ja kuukausittainen perusmaksua.

Liity tänään ja lataa Kia:si missä vain, milloin vain.

Aloitetaan

image

Kestävää sähköautoilua vihreällä sähköllä.

Sähköajoneuvot voivat olla ympäristöystävällisiä vain jos ne tukevat uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Tästä syystä haluamme tehdä lataustoiminnoista mahdollisimman ympäristöystävällisiä.

Lue lisää