Ontdek Kia Charge.

Meer info over onze service

New Niro EV 64,8 kWh ; Energie verbruik (WLTP kW per 100 km) : 16,2 ; Max vermogen kW(pk) : 150 (204) ; CO2 : 0 ; Rijbereik (WLTP, gecombineerd) (km) : 460
New Niro PHEV ; Energie verbruik (WLTP l per 100 km) : 0,8-1,0 ; Max vermogen kW (ch) : 134,5 (183) ; CO2 : 18-22 ; Rijbereik (AER WLTP, gecombineerd) (km) : 65

Aan de slag met Kia Charge.

Sluit u aan bij Kia Charge.

Als u zonder beperkingen van onze service wilt genieten, open dan een account bij Kia Charge.

  1. Registreer u om een account bij ons aan te maken
  2. Voer uw voertuigidentificatienummer (VIN) in
  3. Selecteer uw tarief
  4. Voer uw basisgegevens in
  5. Kies uw gewenste betaalmethode

Wanneer u zich volledig hebt geregistreerd, ontvangt u uw startpakket inclusief uw persoonlijke Kia Charge-laadkaart per post. Als u al een laadkaart hebt, activeer deze dan door uw kaartnummer in te voeren tijdens de registratie.

Download de Kia Charge-app.

Begin meteen met laden met de Kia Charge app.

  • Zoek naar laadstations
  • Controleer de beschikbaarheid per stekkertype
  • Plan uw volgende route
  • Bekijk uw facturen en laadsessies

Activeer uw nieuwe laadkaart

Hebt u uw persoonlijke laadkaart al ontvangen? Geweldig, zo activeert u uw kaart.

1

Log in op uw account.

Activeer uw laadpas door in te loggen op de Kia Charge-website of in de app.

2

Vul uw kaartnummer in.

Klik in het contractoverzicht in uw gebruikersaccount op de knop 'Kaart activeren'. Voer uw persoonlijke kaartnummer in dat u op de achterkant van uw laadkaart vindt.

3

Activering bezig.

Houd er rekening mee dat er beperkingen kunnen zijn binnen de eerste 24 uur nadat de laadkaart is geactiveerd. Daarna kunt u uw Kia Charge-kaart zonder beperkingen gebruiken.

Geniet van Kia Charge.

Vind het juiste laadpunt.

Gebruik de Kia Charge-kaart om laadstations bij u in de buurt of in de buurt van uw bestemming te vinden. Met filters kunt u zoeken op stekkertype, laadsnelheid en beschikbaarheid. Bovendien hebt u de mogelijkheid om de classificatie van het oplaadpunt te controleren voordat u begint met laden, en u kunt ook uw eigen classificatie aan het oplaadpunt toevoegen. Dankzij Connected-navigatie kunt u zonder vertraging op weg.

Begin met laden.

Kia Charge biedt maximale flexibiliteit om uw volgende laadsessie te beginnen. Ongeacht of u de kaart, de app of Plug & Charge gebruikt, al uw laadactiviteiten worden in uw account weergegeven.

Laden met uw laadkaart.

Houd uw laadkaart voor de kaartlezer voor verificatie en om het laden te beginnen. Om de laadsessie te beëindigen, herhaalt u de stap door uw laadkaart nogmaals kort voor de lezer te houden.

Plug & Charge.

Met Plug & Charge kunt u volledig automatisch laden en betalen. Een laadkaart of de app is niet nodig om een laadsessie te beginnen. Sluit eenvoudig de laadkabel aan op het laadstation en begin met laden. Controleer of uw elektrische voertuig geschikt is voor de Plug & Charge-functie.

App.

Er zijn twee manieren om een laadsessie te beginnen en te stoppen.


App: Selecteer het laadpunt in de app waar uw voertuig is aangesloten en klik op de knop 'Begin en betaal'.
QR-codescanner: scan de QR-code bij het laadstation met de scanner in de app.


In beide gevallen kunt u de laadsessie ook via de app beëindigen.

Eén factuur.

Aan het einde van elke maand ontvangt u een factuur voor alle laadsessies. Bovendien hebt u toegang tot een uitgebreid overzicht van elk afzonderlijke laadsessie in uw gebruikersaccount.

Meer informatie over EV-laden.

Duur

De duur van een laadproces hangt af van verschillende factoren: de capaciteit en het niveau van de accu, de maximale laadsnelheid van het voertuig, en de snelheid en capaciteit van het laadstation. Elektrische voertuigen kunnen worden geladen met het volgende:

Wisselstroom (AC), dat een maximaal vermogen van 43 kW biedt.

Gelijkstroom (DC), ook bekend als snel laden, dat begint bij 50 kW.

High Power Charging (HPC) is de oplaadtechnologie van de volgende generatie en begint bij 100 kW.

Stekkertypes

UwKia Charge app laat zien welke oplaadpunten de juiste stekkers voor uw voertuig hebben.

Bij wisselstroomstations zijn stekkers van type 2 het meest gebruikelijk, maar sommige hebben ook stekkers van type 1. Gelijkstroomstations hebben ofwel CCS- of CHAdeMO-stekkers; Europese autofabrikanten gebruiken de CCS-standaard.

Oplaadpunten

De openbare oplaadinfrastructuur in Europa groeit gestaag. Alle grote snelwegen zijn nu uitgerust met snellaadstations. Er is ook een groeiend aantal stations in stedelijke centra.

Met Kia Charge kunt u comfortabel thuis laden, op de weg en in het buitenland. Bekijk onze kaart om alle oplaadpunten in ons netwerk te zien.

Uw voertuig opladen

Wanneer u bij het laadstation komt, moet u zich meestal legitimeren met uw oplaadkaart. Dit ontgrendelt de laadcontactdozen. U kunt de kabel dan in uw auto steken. In sommige gevallen zijn de kabels niet vergrendeld en kunt u ze voor de verificatie inpluggen. Zodra de oplaadkabel is aangesloten, wordt deze aan beide uiteinden goed vergrendeld voordat het opladen begint. Hij blijft vergrendeld tot het laadproces wordt beëindigd. Om het laadproces te voltooien en de laadkabel los te koppelen, moet de oplaadkaart opnieuw worden gelezen. Bij sommige laadstations kunt u uw voertuig gewoon ontgrendelen om de kabel los te koppelen.

Kosten en tarieven

Uw tarief biedt flexibele of vaste prijzen.

Flexibele prijs: De oplaadprijzen worden vastgesteld door de respectievelijke laadpaalexploitanten. De prijzen kunnen variëren naargelang de exploitant waar u laadt. Controleer, voordat u uw voertuig oplaadt, de actuele prijzen in de Kia Charge app – of bezoek onze tarievenpagina en -kaart.

Vaste prijs: Er gelden uniforme prijzen voor alle laadstations. Let op: er kunnen uitzonderingen zijn voor sommige laadpaalexploitanten.

De kosten in het buitenland kunnen verschillen. Controleer altijd de app voor prijzen in verschillende landen. Afhankelijk van uw tarief kunnen extra vaste kosten van toepassing zijn, zoals een eenmalige registratievergoeding en een maandelijks basistarief.

Word vandaag nog lid en laad uw Kia overal, op elk moment.

Aan de slag

image

Duurzame e-mobiliteit door groene stroom.

Elektrische voertuigen kunnen alleen milieuvriendelijk zijn als ze het gebruik van hernieuwbare energie ondersteunen. Daarom zetten we ons in om laadsessies zo duurzaam mogelijk te maken.

Meer te weten komen