Kia Charge felfedezése.

Tudjon meg többet a szolgáltatásról

A Kia Niro EV elektromos energia fogyasztása, 64,8 kWh kapacitású akkumulátor csomaggal, 16.2 kWh/100 km (WLTP mérési ciklus alapján). Kominált CO2 kibocsájtása 0g/km.

Kia Charge használatának elkezdése.

Csatlakozás a Kia Charge-hoz.

Ha szeretné használni szolgáltatásainkat, nyisson Kia Charge fiókot.

  1. Regisztráljon nálunk a fiók létrehozásához
  2. Adja meg a járműve alvázszámát (VIN)
  3. Válassza ki a tarifát
  4. Adja meg a legfontosabb adatait
  5. Válassza ki a használni kívánt fizetési módot

Amikor elvégezte a teljes regisztrációt, postán küldünk Önnek egy kezdőcsomagot, mely tartalmazza a személyes Kia Charge töltőkártyáját. Ha már van töltőkártyája, aktiválja a regisztráció során a kártyaszám megadásával.

Kia Charge alkalmazás letöltése.

Töltés azonnali indítása a Kia Charge alkalmazással.

  • Töltőállomások keresése
  • Csatlakozótípusok elérhetőségének ellenőrzése
  • Következő útvonal tervezése
  • Számlák és töltési munkamenetek megtekintése

Aktiválja a töltőkártyáját.

Már megkapta az Ön töltőkártyáját? Remek! Az alábbiakban megtalálja, hogyan tudja aktiválni a kártyát.

1

Jelentkezzen be a fiókjába.

Töltőkártyáját a Kia Charge weboldalra vagy az alkalmazásba való belépéssel aktiválhatja.

2

Adja meg a kártyaszámot.

A felhasználói fiókjában található szerződés áttekintése részben kattintson a „Kártya aktiválása“ gombra. Írja be személyes kártyaszámát, melyet a töltőkártya hátlapján talál.

3

Aktiválás folyamatban.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a töltőkártya aktiválását követő első 24 órában előfordulhatnak korlátozások. Ezt követően korlátozások nélkül használhatja Kia Charge kártyáját.

Élvezze a Kia Charge szolgáltatásait!

Megfelelő töltőpont megkeresése.

Használja a Kia Charge térképet a közelben vagy az úti célja közelében található töltőállomások kereséséhez. A szűrők segítségével kereshet a csatlakozó típus, töltési sebesség és rendelkezésre állás alapján. Emellett a töltés megkezdése előtt megtekintheti a töltőpont értékelését, és Ön is megoszthatja másokkal saját véleményét. A csatlakoztatott navigációval késlekedés nélkül elindulhat.

Töltés indítása.

A Kia Charge maximális rugalmasságot kínál a következő töltési munkamenet elindításához. Akár a kártyát, akár az alkalmazást vagy a Plug & Charge funkciót használja, minden töltési tevékenység megjelenik a fiókjában.

Töltés kártya nélkül.

A hitelesítéshez és a töltési munkamenet indításához helyezze a töltőkártyát a kártyaolvasó elé. A töltési munkamenet befejezéséhez ismételje meg ezt a lépést, röviden odahelyezve a kártyát újból a kártyaolvasó elé.

Plug & Charge.

A Plug & Charge használatával teljesen automatikusan tölthet és fizethet. Nincs szükség a töltőkártyára vagy az alkalmazásra a töltési munkamenet indításához. Egyszerűen csak csatlakoztassa a töltőkábelt a töltőállomáson és indítsa el a töltést. Kérjük, ellenőrizze, hogy elektromos járműve és a kiválasztott töltőoszlop kompatibilis-e a Plug & Charge funkcióval.

Alkalmazás.

A töltési munkamenetet kétféleképpen tudja indítani vagy leállítani.


Alkalmazás Válassza az alkalmazásban azt a töltőpontot, ahol a járművét csatlakoztatta, és egyszerűen kattintson az „Indítás és fizetés“ gombra.
QR-kód beolvasása:Olvassa be a QR-kódot a töltőállomáson az alkalmazásban található beolvasóval.


Mindkét esetben leállíthatja a töltési folyamatot az alkalmazásból is.

Egy számla.

Minden hónap végén kapni fog egy számlát az összes töltési munkamenetről. Továbbá a felhasználói fiókjában egy részletes áttekintést talál minden egyes töltési folyamatról.

Tudjon meg többet az elektromos jármű töltéséről.

Időtartam

A töltési folyamat időtartama különböző tényezőktől függ: az akkumulátor kapacitása és szintje, a jármű maximális töltési sebessége, valamint a töltőállomás sebessége és kapacitása. Az elektromos járművek a következőkkel tölthetők:

Váltakozó áram (AC), amely 43 kW maximális teljesítményt kínál.

Egyenáram (DC), más néven gyorstöltés, amely 50 kW-nál kezdődik.

A nagy teljesítményű töltés (HPC) következő generációs töltési technológia, amely 100 kW-nál kezdődik.

Csatlakozótípusok

A(z) Kia Charge alkalmazás jelzi, melyik töltőpontok rendelkeznek a járművének megfelelő csatlakozóval.

Az AC állomásokon a 2-es típusú csatlakozó a legáltalánosabb, de néhány rendelkezik az 1-es típusú csatlakozóval is. A DC állomások vagy CCS vagy CHADeMO csatlakozókkal rendelkeznek; az európai járműgyártók a CCS szabványt használják.

Töltőpontok

A nyilvános töltőhelyek infrastruktúrája fokozatosan növekszik Európában. Már minden nagyobb autópálya fel van szerelve gyorstöltő állomásokkal. A városközpontokban ugyancsak folyamatosan növekszik az állomások száma.

A(z) Kia Charge szolgáltatásával kényelmesen tölthet otthon, útközben és külföldön. A térképen megtekintheti hálózatunk összes töltőpontját.

A jármű töltése

A töltőállomásra érkezéskor általában azonosítania kell magát a töltőkártyájával. Ez felszabadítja a töltőaljzatot. Ekkor be tudja dugni a vezetéket az autójába. Egyes esetekben a kábel nincs zárolva, és azonosítás nélkül is be tudja dugni. A töltőkábel a csatlakoztatást követően mindkét végén biztonságosan reteszelődik a töltés megkezdése előtt. A töltési folyamat befejezéséig zárolva marad. A töltési folyamat befejezéséhez és a töltőkábel kihúzásához újra be kell olvasni a töltőkártyát. Néhány töltőállomáson egyszerűen a jármű kinyitásával leválasztható a kábel.

Költségek és tarifák

Az Ön tarifája rugalmas vagy rögzített töltési árat kínál.

Rugalmas ár: A töltési árakat az egyes töltőpontok üzemeltetői határozzák meg. Az árak a töltéshez igénybe vett üzemeltetőtől függően változhatnak. Mielőtt feltöltené a járművét, ellenőrizze a(z) Kia Charge alkalmazásban az aktuális árakat – vagy tekintse meg a tarifaoldalt és térképet.

Rögzített ár: Egységes ár kerül alkalmazásra valamennyi töltőállomás esetében. Kérjük, vegye figyelembe, hogy létezhetnek kivételek néhány töltőpont üzemeltetője esetében.

A töltési költségek külföldön eltérhetnek. Mindig ellenőrizze az alkalmazásban a különböző országok árait. A tarifától függően előfordulhat, hogy további rögzített költségeket, például egyszeri regisztrációs díjat és havi alapdíjat számítunk fel.

Csatlakozzon ma, és töltse fel Kia járművét bárhol és bármikor.

Kezdjük el!

image

Fenntartható e-mobilitás ökoárammal.

Az elektromos járművek csak akkor működhetnek környezetbarát módon, ha támogatják a megújuló energiák használatát. Ezért köteleztük el magunkat amellett, hogy a töltési eseményeket a lehető legfenntarthatóbbá tegyük.

Tudjon meg többet